Legisman este un prieten foarte bun și chiar amuzant…mai ales când zboară pe creionul acela imens.

Mi-a plăcut că îmi povestește despre multe

lucruri interesante, că merg cu el în aventuri, dar cel mai mult știi ce mi-a plăcut? Exercițiile pe care le-a pregătit pentru mine la fiecare câteva pagini.

    Nu credeam că va fi cea mai tare, pentru că nu e o carte de povești, dar când am început să citesc din ea mi s-a părut foarte interesantă.

    Ilustrația mea preferată este la capitolul 6, cea cu copiii care fac forme de litere.

    Îmi place foarte mult subiectul cărții, pentru că este vorba despre legi pe care chiar nu le știam. Este destul de util, cred că mă ajută și la școală; Legisman mă învață multe despre reguli.

    “Cele 3 puteri în stat” mi-a plăcut foarte mult, chiar nu știam despre asta.

Legisman m-a învățat foarte multe, îmi place foarte mult cum este el ilustrat și mai ales cum apare pe copertă, cum stă și se uită la cer. Și îmi place că el e cel care vorbește. Cred că Legisman se simte foarte bine, sigur ar lua numai FB-uri la școală!

     Mi-a plăcut totul, doar coperta e prea lucioasă, luminoasă. Și aș mai adăuga chiar mai multe povești cu copilași.

Gândul pe care l-am avut atunci când am deschis cartea prima dată a fost “Sigur va fi o simplă carte de copii”, lucru care s-a dovedit a fi cu totul fals, având în vedere tema cărții.

     Legat de ilustrații, aș putea confirma faptul că toate ilustrațiile sunt muncite, au detalii care te pot face sa înțelegi textul mai ușor, iar acest lucru este de apreciat. Cât despre o ilustrație preferată? Nu, toate sunt de-a dreptul fascinante și nu pot pune una mai presus de cealaltă.

     Subiectul cărții este făcut pentru toate vârstele, deși trebuie să ai niște baze formate pentru a-i înțelege perfect semnificația și scopul pentru care a fost creată, dar din punctul meu de vedere este o carte care îmi încântă privirea și cultura generală. Este foarte util pentru mine să aflu mai multe informații despre societatea în care trăim, deoarece în fiecare zi ne putem intâlni cu situații date exemplu în carte și neștiind anumite informații am putea greși îndeajuns de rău încât să ne afecteze viitorul.

     Am aflat despre Hammurabi niște informații care din perspectiva mea erau chiar importante, dat fiind faptul că după legile acelea scrise s-au creat unele legi din zilele noaste. Așadar, subiectul despre primele legi scrise mi s-a părut cel mai interesant, pe lângă drepturile copilului.    

Legisman este un personaj care a asistat la parcurgerea drumului nostru către cunoașterea bazei legislative, așadar, consider că Legisman, cu siguranță, se simte la fel de sigur ca mine cunoscând atâtea noi informații legate de reguli, legi, drepturi și societate.

     Consider că această carte este foarte bine structurată, atingând fiecare subiect legat de legi, puteri în stat, deci pot spune că tot conținutul a fost pe placul meu.

     Nu aș schimba mai nimic, totuși, deși este o carte care este dispusă unei variații mari de vârste, mi-aș dori să adaug ceva mai mult conținut și să scot câteva ilustrații.  Nimic mai mult, nimic mai puțin; în rest, este o carte de nota 10!

La început, nu prea știam despre ce ar putea să mă învețe Legisman. Însă după ce am citit primul capitol, a început să mi se pară interesant.

     Îmi plac toate ilustrațiile, dar cea pe care o prefer este la pagina 44. Aceea în care Legisman stă rezemat de un semn de circulație, iar camionul nu încape pe sub pod.

     Îmi place și subiectul cărții, întrucât consider că este bine să fiu informat. 

     Nu știam despre „Cele 3 puteri în stat”; mi-a plăcut să aflu că și statul are puteri.

Cred că Legisman se simte bine și cultivat știind atât de multe.

    Nu prea îmi place coperta, este prea lucioasă. Cred că arăta mai bine dacă era mată.

    Dacă aș scrie eu cartea mi-ar plăcea să adaug mai multe informații despre legile din alte țări. Aș pune mai mult scris și mai puține imagini.