“Regulile fac parte din viața noastră. Adesea copiii idealizează lumea adulților crezând că este o lume fără reguli și abia așteaptă să crească, crezând că astfel vor scăpa de ele. Această carte explică pe înțelesul copiilor rostul regulilor si felul în care oamenii au ales sa conlucreze de-a lungul istoriei lumii pentru a construi legile și rânduiala zilelor noastre.

    Copiii au nevoie să integreze apartenența la societate, societatea în sine și lucrurile ce țin de „lumea adulților”, conviețuirea și simțul civic. Cartea își propune să mijlocească această integrare, „traducând” importanța sau utilitatea regulilor, atât în „spațiul” lumii „reale”, cât și în spațiul virtual. Îi ajută pe aceștia, și nu numai, să conștientizeze încă o dată semnificația și utilitatea regulilor după care societatea se ghidează, indiferent de vârstă.

     O carte scrisă cu dragoste, transpusă prin lentila unor ochelari de copil curios și jucăuș, o carte care permite copiilor să descopere și să înțeleagă din „bucătăria” vieții oamenilor mari.”


Jeni Chiriac, psiholog principal, psihoterapeut

“Din drag pentru copii, autoarea le-a dedicat celor mici și celor măricei această carte, care completează învățătura la gimnaziu cu noțiuni de educație juridică. Într-o redactare prietenoasă, în termeni familiari, lucrarea apare chiar în condițiile în care oficialii din învățământ au găsit, recent, că este potrivită educația juridică pentru programa școlară, alături de educația financiară și de cea antreprenorială.

Din punctul de vedere al editorului de text, am avut plăcuta surpriză să găsesc în doamna avocat Bianca Opriș o luptătoare pentru perfecțiune. „Vor înțelege copiii ceva de aici?”, „Se vor plictisi citind așa ceva?”, „Cum putem scrie mai simplu această idee?” – sunt doar câteva frământări ale autoarei, care și-a dorit să le fie cu adevărat de folos școlarilor și elevilor. Pe scurt, abia a treia versiune de text a ieșit ce trebuie, în viziunea doamnei avocat.

Cartea este un ajutor prețios și pentru părinți, în postura de îndrumători din afara școlii, având ocazia chiar și unii dintre ei să primească niște informații juridice de bază. Vă las plăcerea să vă convingeți singuri. Lectură plăcută!

    
Evelin Ceciu, editor, www.corectura.ro

“Această carte pentru copii este o minunată introducere în lumea legilor. Este una dintre cele mai frumoase cărți pe care le-am văzut vreodată. Excelent scrisă, bogată în conținut și atât de prietenoasă încât aproape că miroase a turtă dulce. Atât de interesantă, încât dacă nu ar fi scris-o Bianca mi-ar fi plăcut să o scriu eu. Cred că orice copil ar trebui să se bucure citind această carte.”

    
Av. dr. Andrei Săvescu, Președintele Societății de Științe Juridice

“Am marea bucurie să vă semnalez o carte care explică legile și regulile, în general, pe înțelesul copiilor. Legisman povestește pe un ton prietenos și pe alocuri amuzant, făcând o incursiune în istorie și dând exemple concrete, oferind teme de discuție și incitând la dialog.

Ilustrațiile sunt tare simpatice, iar cartea mi se pare excelentă ca material didactic. Că sunteți învățători, profesori sau părinți, o puteți folosi pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine lumea și societatea și pentru a le insufla spiritul civic.

Bianca este avocată și mamă, așa că ideea ei de a-și pune cunoștințele în folosul copiilor și al părinților mi se pare foarte binevenită.”

    
Mihaela Buruiană, traducător literar www.mihaelaburuiana.com

“Fetița mea de 10 ani îmi tot punea întrebări despre reguli de circulație, legi, dar nu știam cum să abordez situația încât să înțeleagă.
Asta până când l-am cunoscut pe Legisman, un băiețel la fel de inteligent, care știe totul despre reguli și cum să le explice în limbajul copiilor. De atunci, stăm în fiecare seară și mai descoperim din cartea lui câte o regulă, o lege (uneori pe care nici eu nu le știam) ne punem întrebări și învățăm împreună. Recomand cu drag! “

Mara, mamă, 35 ani